Новият варненски булевард отвори с огромен риск за пешеходците

0
Бързаха да пуснат движението след инспекцията на Бойко Борисов, но има много довършителни дейности
Бързаха да пуснат движението след инспекцията на Бойко Борисов, но има много довършителни дейности Снимка: bgurban.com

Без акт 16 и с огромен риск за пешеходците – така заработи новият булевард във Варна “Васил Левски”.

Движението бе пуснато след инспекция на Бойко Борисов в четвъртък. Така той спази обещанието си обектът да отвори преди Великден, но довършителните работи ще отнемат още време.

За пешеходците предстоящите дейности всъщност никак не са “довършителни”. Те са изключително съществени, защото пасарелките не работят. Съоръжението край стадион “Спартак” е на фаза “скеле”, а това под пресечния булевард “Цар Освободител” е без парапети – въпреки това по празниците не бе обезопасено и хора минаваха с риск да паднат. Транспортната артерия може да се пресича по други две мостчета и върху кръговите кръстовища отгоре – но те са на твърде голямо разстояние помежду си. Проблемът е огромен край стадион “Спартак”, тъй като ширината позволява пресичане на мантинелата – и хората прибягват пред бясно профучаващите автомобили. Патрулки опитват да овладеят положението, информира Вестник СЕГА.

Васил Левски” е със статут на градска магистрала и по трасето му (стара и нова част) няма светофари. От крайезерния път до крайната му източна точка се стига за 4-5 минути, което носи изключителни удобства за трафика. Въпреки това в момента и за водачите има проблеми, тъй като липсват табели за разрешената скорост. Засега е стандартна в градски условия – 50 км/ч.

ЦВЕТИСТО

“Опитват се да го окепазят” – с тези думи кметът на града Иван Портних парира вчера пред Би Ти Ви критиците на проекта. Наклоненото кръгово кръстовище, което обра доста недоволство, за него е “революционен проект”. Без отговор обаче остана старият въпрос колко точно струва булевардът. Сметките започнаха от 113 млн. лв., 85 млн. лв. от които даде държавата.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари