Новият шеф на РЗИ в Русе иска бившата Военна болница за база на инспекцията

3
Приоритетите на РЗИ - Русе са привличането на млади кадри в системата и повишаването на възнагражденията на работещите
Приоритетите на РЗИ - Русе са привличането на млади кадри в системата и повишаването на възнагражденията на работещите Снимка: Областна администрация - Русе

Приоритетите на РЗИ - Русе са привличането на млади кадри в системата и повишаването на възнагражденията на работещите

Структурите на Регионалната здравна инспекция в Русе, които в момента са пръснати в 4 различни сгради, да бъдат настанени в бившата Военна болница. 

За това ще настоява новоназначеният директор на инспекцията доц. д-р Александър Парашкевов, който днес встъпи в длъжност, предаде TVN. Сред другите негови приоритети са привличането на повече млади кадри в системата и повишаването на възнагражденията на работещите в институцията. 

Приоритетите си доц. Парашкевов сподели при среща с областния управител Анатоли Станев. „Все пак РЗИ е структура на изпълнителната власт. Недопустимо е да бъде в бараки“, каза доц. Парашкевов. 

Новият шеф на РЗИ е категоричен, че водещ принцип в работата му ще бъде отговорността към русенци. Затова ръководената от него администрация ще продължи и активната си дейност по държавен здравен контрол, която е една от основните задачи, целяща подобряване жизнената среда, а също така опазването на здравето на всички нас. Предвижда се и закупуване на ново оборудване за лабораториите на РЗИ. 

Досегашният директор на РЗИ д-р Искра Генева става заместник на доц. Парашкевов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    2
    Сашо
    Който е млад, да се изселва от този скапан град. Некадърниците го унищожиха.Апропо, близо 2 месеца изтича от тръбите на ТЕЦ-а гореща вода по бул.Тутракан и никой не взема мерки! За какъв град и смотана управа да говорим.
  • 18
    1
    Кали
    Този е типичния образ на държавния служител , с протекции в София и само някой да му търси място на държавна служба... Като е доцент , защо не си открие 1 кабинет и да си преглежда болните и да си живее щастливо , а е тръгнал да се прави на мениджър? Къде ли не го слагаха -за шеф на болницата , после за дипломат , сега пък РЗИ...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари