Новият областен управител на Русе започва серия от срещи с местната власт

0
Целта е решаване на най – неотложни проблеми
Целта е решаване на най – неотложни проблеми

Инициатива, насочена към гражданите, планира областният управител на Русе Анатоли Станев

Още от следващата седмица той ще започне срещи с кметовете и председателите на общински съвети в региона. На място Станев ще се запознае с най-наболелите проблеми на населените места и техните жители. Сред темите, които ще бъдат във фокуса на разговорите, са възможностите за подобряване на инфраструктурната свързаност, развитието на културата и туризма, както и нивото на предоставяни здравни грижи в малките населени места.

Ще бъдат обсъдени още начините за привличане на повече инвестиции, както и състоянието на техническите обекти като язовири и хвостохранилища. При необходимост областният управител Анатоли Станев е в готовност заедно с представителите на местната власт да отправят предложения на централно ниво за законодатели инициативи и промени.

„Подобна стъпка цели намаляване на дистанцията между институциите и гражданите. Още при встъпването си в длъжност обявих, че няма да се затворя в кабинета си и да се превърна в поредния бюрократ. Смятам да остана верен на този принцип“, заяви Станев по повод предстоящите срещи.

„За съжаление има доста проблеми и вярвам, че чрез активен диалог и набелязване на качествени и сравнително бързо осъществими мерки можем да се справим поне с част от предизвикателствата.“, допълва още областният управител.

Той ще обсъди и възможността за провеждането на място на изнесени приемни за граждани. „Ще се вслушам в мнението и препоръките на всеки жител на областта. Ще работя за решаването на всеки казус. Ще търся баланс и вярвам, че с общи усилия ще се справим с много от неглижираните проблеми.“, категоричен бе Анатоли Станев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Софиянски
    В този град са отпускани МИЛИОНИ....без резултат. След 30 години БЕЗХАБЕРИЕ, финансиране вече няма, никой не им дава пари на вятъра. Другите градове видимо са по-лъскави и приветливи. Обеднял град, без пари и без жители.
  • 5
    5
    На Пенчо братчеда
    От години в потъващия и пробит "общински кораб" работят само некадърници можещи единствено да се навеждат за да лижат задника на който трябва!Русе е потресаващо западнал град,богат единствено на малоумници и мангали а скоро "малката Виена" ще стане малкия Бангладеш. ЧЕСТИТО!!!
  • 8
    4
    до 2
    Абе, интелектуалец, да питаме русенци какво е направил малоумника от снимката за екологията на Русе?:) Нещо промени ли се? Той все пак е бил ШЕФ на Екоинспекцията. По занятие трябва да контролира , наказва, дори закрива производства. Нещо направил ли е? Не, тунеядец е. Удобното мекотело, където и да го сложиш ще слушка и ще папка. А мнението на колегите му изобщо не ме интересува , защото и те са същите мекотели. С или без РИОВ Русе може.
  • 4
    3
    Мунчо
    До 2: Служителите в администрацията никога няма да кажат нещо лошо за началник, дори и бивш - такъв им е интересът. Този индивид е кукла на конци - той няма ВОЛЯ да свърши нещо самостоятелно - ще спира решения на Общинския съвет само ако му наредят. Прилича на Красе Кралев и е също толкова мазен и противен.
  • -6
    2
    Асен от Русе
    Мисля че малко прибързваме - това че не е бил от най-добрите началници на РИОСВ - според мнението на пишещите във форума, а не според служителите в РИОСВ - не значи, че не би бил добър областен управител. Във всички случай един юрист би бил полезен да спре безумните решения на Общинския съвет на РУс - имайки в предвид че те се вземат само от ВМРО и са предложение на нищопровещия псевдокмет Пенчо. Те. - може и да е за добро - но ще видим още в следващите седмици. Пък може и да сте прави - ще видим.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари