"Новите" стари тролеи идват към Русе

2
В момента са на Пасау
В момента са на Пасау

"Новите" стари тролеи идват към Русе.

За това сигнализира русенец, заснел возилата втора употреба да плават по Дунава.

"Новите” стари тролеи на Русе идват! В момента са на Пасау!", гласи текстът към снимката.

Както Dunavmost.com писа по-рано, през първата десетдневка на юли т.г. по улиците на Русе ще се движат 17 нови несъчленени тролейбуса. Возилата всъщност са употребявани, но добре поддържани.

Пет от тях пристигат от Швейцария. Останалите 12, които ще са с механична рампа за инвалидни и детски колички, са произведени  в Чехия.

Общият размер на инвестицията е близо 600 000 лева, при положение че цената на един нов тролейбус е около 800 000 лева. Една трета от парите са за транспортиране на тролеите до Русе.

Авто и речният транспорт се извършват от базирана в Русе фирма, част от голяма международна компания.

Част от използваните в момента тролеи в Русе ще бъдат смъкнати от ежедневните графици и ще отидат за скрап, а останалите ще се продават за резервни части.

Всъщност русенци се надяват да се радват и на чисто нови тролеи, тъй като Община Русе в партньорство с „Общински Транспорт Русе“ ЕАД ще кандидатства с проектно предложение за закупуване и на чисто нови електрически автобуси и тролейбуси за обществения транспорт.

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за Община Русе е 39 млн. лв., с които да се закупят общо между 30 и 40 новопроизведени електрически автобуси и тролейбуси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари