Новите камери на КАТ могат да фиксират до 16 нарушители едновременно

0
Това е изключително прецизна техника, която следи автомобилите в движението в 6 ленти в двете посоки
Това е изключително прецизна техника, която следи автомобилите в движението в 6 ленти в двете посоки

"Новите технически средства могат да фиксират до 16 нарушители едновременно, към момента от тях са регистрирани над 1500 нарушения в страната"

Това каза ст. ком. Николай Крушарски от „Пътна полиция“ на брифинг на Софийския околовръстен път по повод започваща нова специализирана полицейска операция, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Новите технически средства са 6 на брой. Те са дадени в големите областни градове, където има много пътнотранспортни произшествия с фатален край. Едни от тях са Русе и Ловеч, където има най-много загинали и ранени. Другите 4 технически средства са раздадени на София и Пловдив, Варна и Бургас“, посочи Крушарски.

Това е изключително прецизна техника, която следи автомобилите в движението в 6 ленти в двете посоки. Този контрол може да бъде налагат по автомагистралите, на околовръстния път на София и на големите булеварди в градовете. Едновременно техническите средства следят за преминаване на целия поток, като регистрират нарушения за липса на застраховка „Гражданска отговорност“ и във всеки момент могат да установят и фиксират до 16 нарушителя едновременно. Самите технически средства регистрират целия поток на движение, като разпознават номерата на автомобилите и всеки регистрационен номер се проверява в гаранционния фонд за застраховка и ако такава няма, се издава електронен фиш за издаване на санкция“, добави той.

„Разпоредено е активната работа да започне от началото на седмицата – 5 октомври. Към момента само в София са засечени от новите технически средства над 500 нарушители за превишена скорост, а за цялата страна тези нарушения са 1500“, допълни Крушарски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари