Новите депутати от Русе - седемте самураи или седмачета?

0
За първи път Русе изпраща с един депутат по-малко в Народното събрание
За първи път Русе изпраща с един депутат по-малко в Народното събрание Снимка: Dunavmost

За първи път Русе изпраща с един депутат по-малко в Народното събрание

Избирателите в Русенска област за първи път ще изпратят в парламента с човек по-малко. С последното преброяване статистиката доказа факт, който се усещаше от хората там поне от десетилетие, жителите намаляват. Проблемите им обаче остават едни и същи от десетилетия, пише БНР.

Изборите в Русе са като нивото на река Дунав - никога не е ясно откъде ще дойдат нови води или ще се появят плитчини за засядане на корабите.

В тези условия поведението на избирателите в 19-ти Многомандатен избирателен район също е непредсказуемо. От друга страна пък колко да е многомандатен тоя район, като всъщност намаля и сега вместо осем достойни граждани, гражданството ще избира седем.

Кои ще са тези седмина, ще стане ясно на 2 април и ние имаме силата да ги посочим. Все пак това е едно от малкото неща, за които толкова често взеха да ни питат.

Коя партия обаче е най-добрата?

Понеже предстои месец на агитация, на кандърми, на обещания, на аргументи, на хвалби, на компромати, на плакати, на клипове, на диспути, на монолози, на бездарни и вдъхновени песни, ще ви представим четири от политическите формации, които ще се борят за гласовете на русенци.

С най-много гласове на последните избори бяха ГЕРБ, където са наясно, че успех имат само тогава, когато начело на листата им е познато местно лице. Вярно, че Десислава Атанасова не е родена край Дунава, но пък е изградила кариерата си тук и е разпознаваема. Затова изненади в подредбата не се очакват. Въпросът обаче е защо се стига до тези поредни извънредни избори.

Вторите на последните избори бяха първи, но нали се разбрахме, че нивото на гласоподавателите е колебливо като водата в Дунав. "Продължаваме Промяната" направиха фурор, после спаднаха, но сега се надяват на нов връх, особено след обединението с Демократична България.

От 2019 г Русе се управлява от кмет на БСП. Местната организация на столетницата е сред опозиционерите на лидерката Корнелия Нинова и това прави листата и поведението им още по-интересно.

Единствената партия, която стабилно стои с един мандат, в последните години, е тази на ДПС.

Кои ще бъдат първите седем, дали те ще се държат като седемте самураи, ще бъдат ли седемте чудеса на региона, чисти като седемте Рилски езера и непоклатими като седемте хълма на Рим, ще разберем вероятно седем месеца по-късно. Само да не се окажат седмачета!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Леле мале, дръж се земьо
    Кесийкоактивистът, децибелизмервачът, метлоинициатора, саморекламиращият се агент, несравнимият еколог, експерт по въглищата и пътищата, екоактивист и върл застъпникът за образованието, от което нищо не разбира, е трето лице в листата Пъ-Пъ и ДеБъ. Най-големият капацитет сред капацитетите в Русе. Ашколсун, Русе стигна ВърхЪ на ДънотУ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари