Нови разкрития за наркооперацията в София

0
Хванаха убиеца на "Бобъра"
Хванаха убиеца на "Бобъра" Видео: btv.bg

8 души са задържани при полицейска акция срещу наркотрафика в столичния квартал „Младост“ късно снощи.

Това каза директорът на главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

 „Това е операция на звеното за противодействие на наркоразпространението на столичната дирекция на вътрешните работи. Правят се обиски и претърсвания на много адреси на територията на столицата“, обясни гл. комисар Терзийски.

Групата е за разпространение на наркотици. Под ръководството на Софийска градска прокуратура днес ще бъдат прецизирани обвинения на конкретни лица, допълни той и добави, че вероятно ще има и още арести.

При претърсванията са открити голямо количество марихуана, пакетирана и готова за пазара. От намерения пакет може да се направят до 400 цигари. Също така амфетамин и малка лаборатория за отглеждане на канабис.

Терзийски отхвърли тезата, че има кампания в момента срещу организираните престъпни групи, а акциите са резултат от усилена работа на полицията.

По повод задържаната през уикенда група той посочи, че убийството на техен член е довел до разкриването им. Застреляният таксиметров шофьор Борислав Петров - "Бобъра" беше намерен през февруари, а до престъплението се стигнало, защото заплашил, че ще ги издаде на полицията.

Групата е действала и у нас, и в чужбина, а тарторът на бандата вече се е сдобил с обвинението в подбудителство. Задържан е и извършителят на убийството.   

Терзийски съобщи и за още една заловена банда „стари познайници” на полицията. Четирима обрали търговец от пазара „Илиянци”, блокирайки колата му и използвайки сълзотворен газ, за да го обезвредят. Извършителите имат по няколко висящи присъди включително и в чужбина.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари