Нови двама ученици са сред новозаразените с КОВИД-19 в Русе

0
Един мъж с положителен тест за коронавирус е починал през денонощието
Един мъж с положителен тест за коронавирус е починал през денонощието

Въпреки не особено високия брой заразени от КОВИД-19 в Русенско за последните 24 часа, областта се нарежда на трето място по заболеваемост в страната за изминалото денонощие

Новите случаи на коронавирусна инфекция са 23, като двама от тях са ученици.

13 от заболелите са от община Русе, петима от Бяла, по двама от Две могили и Ценово, както и един от Борово. Без нови случаи са населените места от общините Ветово, Иваново и Сливо поле. Същевременно през вчерашния ден са излекувани 80 души. Един мъж с положителен тест за коронавирус е починал.

Активните случаи са 747, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 16 937, а преболедувалите са 15 103. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Монтана и Шумен – по двама. На болнично лечение към момента в областта се намират 262 души, като 53 от тях са в реанимация. Сред хоспитализираните, но в нетежко здравословно състояние се намират двама пациенти, които са ваксинирани. Свободните легла са 62, от които интензивните са 8.

До момента в областта са извършени 72 236 имунизации, като повторна доза са получили 36 827 лица. През делничните дни от настоящата седмица от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари