Нови 93 заразени с КОВИД-19 в Русенско за денонощие

0
На болнично лечение в областта се намират 240 души, като 57 от тях са в реанимация
На болнично лечение в областта се намират 240 души, като 57 от тях са в реанимация Снимка: Дойче Веле, архив

Повече оздравели и по-малко заболели от Ковид-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе за последните 24 часа

Новите случаи са 93, а излекуваните са 119. Най-много заразени има в Русе – 78. По четирима болни има още във Ветово и Ценово, трима в Сливо поле, както и по двама в Две могили и Иваново. През вчерашния ден са починали три жени и четирима мъже с положителен тест за коронавирус. Активните случаи към момента са 1 244, като от началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско станаха 23 179, а преболедувалите 20 464. Справка в Единния информационен портал показва, че през вчерашния ден Русенска област се нарежда на пето място по заболеваемост в страната. Най-малко заразени има в Кърджали – 8.

На болнично лечение в областта се намират 240 души, като 57 от тях са в реанимация. Свободните легла са 148, от които 9 са интензивни.

До момента в региона са извършени 100 777 имунизации, като повторна доза са получили 51 548 души. Бустерна доза са си поставили общо 5 036 русенци.

През днешния ден до 16.30 часа имунизации без предварително записване ще се извършват в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. В Белодробната болница всеки ден ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в четвъртък препарата на „Модерна“. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Там, както и в русенското ДКЦ-2 ежедневно ще се прилагат и трите ваксини, по избор на пациента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари