Новак Джокович спечели за десети път Australian Open

4
Успехът в Мелбърн означава още, че Ноле се завръща като №1 в света
Успехът в Мелбърн означава още, че Ноле се завръща като №1 в света Снимка: Sarah Reed/Getty Images

Успехът в Мелбърн означава още, че Ноле се завръща като №1 в света

Сърбинът Новак Джокович спечели титлата на Australian Open след като се наложи с 3:0 сета над Стефанос Циципас. Това е 22-а титла от Големия шлем за него, с която изравни испанеца Рафаел Надал по най-много спечелени отличия при мъжете. Успехът в Мелбърн означава още, че Ноле се завръща като №1 в света, предава NOVA.

Той се класира за безпрецедентния десети финал на Откритото първенство на Австралия по тенис след като елиминира американеца Томи Пол на полуфинала.

Сърбинът записа 28 поредни успеха на Откритото първенство на Австралия и подобри рекорда на американеца Андре Агаси, който спечели 26 поредни мача в Мелбърн в началото на този век. Джокович и Циципас досега бяха играли само веднъж на финал на турнир от Шлема - това се случи през 2021 година, когато Джокович спечели титлата на "Ролан Гарос" в пет сета след обрат от 0:2. За Циципас това е и единственото участие в мач за трофей до момента. В официални мачове досега двамата се бяха срещали 12 пъти, като предимството на сърбина е убедително - 10:2.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари