Нова схема за измами плъзна в Русе

7
Измамниците се представят за служители на куриерска фирма "Спийди"
Измамниците се представят за служители на куриерска фирма "Спийди"

Нова схема за измами плъзна в Русе.

За това съобщи читателка на Dunavmost, която сигнализира в редакцията ни, че днес измамници са се опитали да я излъжат, като са се представили за служители на куриерска фирма "Спийди".

Д. Денева обаче се усетила, че нещо не е наред, тъй като не е поръчвала никаква пратка. Жената се надява, че популяризирайки схемата, ще се предотврати подлъгването и на други хора.

Ето какво точно сподели потърпевшата:

"Здравейте, искам да съобщя за нов вид измама. В неделя - 15. 07. 2018г., малко преди 12 часа на обяд, ми позвъни скрит номер. Позвъни ми момиче, което се представи за служител на куриерската фирма Спиди. Момичето много настоятелно твърдеше, че имам пратка при тях, въпреки че аз настоявах, че през тази куриерска фирма, нямам нищо поръчвано в близките два месеца.

"Служителката" настояваше, че грешка няма, защото е посочен моят номер. Веднага се досетих, че нещо не е наред, защото често пазарувам онлайн и използвам куриерски фирми. Знам много добре, че неделя е почивен ден за Спиди и всички фирми, предлагащи куриерски услуги. Попитах в кой офис се намира, моята предполагаема пратка и "служителката" започна да "увърта", отговори на въпроса ми с номера на пратката. Но аз не съм се интересувала от номера на пратката.

Попитах повторно в кой офис се намира, за да мога в удобно време да си я взема. "Служителката" много любезно ми отговори, че пратката е при нея и иска да поправи причиненото неудобство като ми я достави. Попитах за името на получателя и ето, че се появи още една грешка на куриерската фирма. Сгрешено било името. Пратката била изпратена до Драган Манчов.

"Служителката" се постара обстоятелствено да ми обясни, че това е български революционер и книжовник, който е живял и починал преди много време. Засмях се и " служителката" навярно усети колко прозрачна стана за мен ситуацията и побърза да ми благодари за отделеното време и да приключи разговора.

Пиша Ви, защото предполагам каква е схемата. Навярно са си сложили стикер на колата Спиди , напълнили са багажника с празни кашони и са започнали да търсят поредната жертва. Днес бях аз, утре на моето място ще е човек, който няма да се досети и ще се остави да бъде омаян от любезността на "служителката" и " ще й позволи бързо да поправи възникналата грешка"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари