Нова организация на движението: Платното по пътя Русе - Мартен да стане двупосочно, в другото да се редят тировете

8
Вътрешният министър се е съгласил с това предложение, съобщиха от областната управа
Вътрешният министър се е съгласил с това предложение, съобщиха от областната управа Снимка: Областна администрация Русе

Вътрешният министър се е съгласил с това предложение, съобщиха от областната управа

След като министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви днес в Русе, че се предвижда да се разтовари трафикът от камиони към Дунав мост с разпределянето им за изчакване извън населените места в съседните области, стана ясно, че това всъщност е допълнителна мярка.

От Областна администрация съобщиха след срещата, че са запознали министъра с предложението за реоргранизация на движението между Русе и Мартен. „Министър Демерджиев ще разгледа предложението и в следващите дни той също ще даде своето становище, като към момента изрази съгласие с него“, казаха от областната управа.

Проектът за въпросната реорганизацията вече е готов и предстои от община Русе да изработят съответните пътни знаци.

Държавните институции възнамеряват да направят двупосочно платното в посока от Русе към Мартен от Зона „Тегра“ със забрана за спиране на моторни превозни средства и в двете посоки. Същевременно двете ленти на платното в посока от Мартен към Русе, в участъка от пътен възел „Тегра“ до кръговото на Индустриална зона, да се използват изцяло за подреждане на чакащите камиони. То ще бъде напълно затворено за останалите участници в движението.

Дейностите като полагане на маркировка и евентуално асфалтиране в зоните, където ще има премахнати мантинели, ще бъдат извършени от Областното пътно управление. Работи се и по изграждането на кръгово кръстовище на първия разклон за гр. Мартен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Областа оправа
    Ама вие сериозно ли измислихте тази глупост. Това ми прилича на оня прословутия паркинг за тирове, който направихте на бул България от тротоара. Моля ви малко по-сериозно стига сте правили и тогава и сега табели и съответно по-опасно движението по пътищата. Второ нали разбирате, че и в момента и на две ленти да се редят пак няма да стигне мястото. Трето, когато им дойде времето за почивка на камионите, какво правим ако няма как да се заобиколят. Вземете да вникнете малко в този проблем преди да предлагате. Има поне 2 или 3 частни тир паркинг-а около Дунав мост, вместо да отидете да говорите с тях, вие правите от глупост, по-голяма глупост. Ама какво се учудвам след като направихте ремонта на границата и някой сигурно толкова умен като вас реши излизащите да се смесват с потока за влизащи на границата.
  • 10
    5
    Ръ Бъ
    Проблемът е във въведените контролни процедури на пункта от: ДАИ, БГТОЛ, НАП, Митница - пътни такси, кантари, митнически проверки, Гранична полиция. Това отнема много време. Същата е процедурата и от румънска страна, след преминаване на моста. Като се премахнат тези процедури и се изнесат във вътрешността на страната, няма да има опашки от камиони. Идеята е не да се търси място за изчакване на камионите, а да няма такъв контрол на пункта и те ще преминават без да спират.
  • 13
    4
    бъчваря
    Абе тия нормални ли са? Що за простотии? Правите паркинг до Дунав Мост и това е! Почнахте го миналата година, защо го спряхте и не се работи? Как си представяте тия тирове да се съберат в две ленти, след като сега заемат двете платна и понякога стигат чах до Лукойл на бул. България и дори до Охлюва? Правите паркинг за почиващите тираджии и това е! Който спре на платното да почива и не се премести до паркинга, акт! Толкова ли е сложно ? Явно е сложно за гумените ви кратуни, идиоти...
  • 10
    3
    Предложение
    Вместо да се чудите как да решите последствията от проблема, вземете решете проблема.
  • 16
    2
    Офффф,
    Идиоти недоклатени!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари