Нова коледна украса радва русенци

3

Русе ще посрещне празниците с по-богата коледна украса и с базар, съобщиха от общинската управа.

Нови празнични елементи тази година има по пл. "Свобода", бул. "Придунавски", бул. "Славянски" и по пешеходната улица "Александровска" - от Градските хали до училище "Отец Паисий".

Те включват голяма коледна светеща сфера - тип "топка за елха", която се намира в центъра на града и вече е любимо място за снимки на малки и големи.

Ново осветление, наподобяващо небе, е поставено и в района на Градските хали, а по стълбовете има светещи елементи - тип "панделка", "снежинка" и други.

В центъра на града ще грейнат общо четири елхи - 13-метрова изкуствена елха пред сградата на общината, чиито светлини ще бъдат запалени официално на 2 декември /понеделник/.

До нея е разположен коледен кът с осем обемни фигури - Дядо Коледа, шейна, еленчета, Снежанка.

Шестметрова изкуствена елха е разположена на площад "Батенберг" - пред сградата на Регионалния исторически музей, а петметрова елха има пред ледената пързалка край сградата на Русенската опера, където е оформен и малък кът с джудже и снежен човек.

Четвъртата елха, която ще радва русенци и гостите на града, е украсен естествен 13-метров смърч, който се намира пред Доходното здание.

В Русе ще заработи и традиционен коледен базар. Той включва 34 павилиона, разположени на площад "Свобода".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари