Нов щурм срещу сградата на БНТ

1

Протестиращи атакуваха сградата на БНТ заради отказан достъп до предаването "Панорама".

Организаторите от БОЕЦ дойдоха пред националната телевизия далеч преди да започне предаването. Веднага след приключването му те се опитаха да нахлуят в зданието, но бяха отблъснати от кордона полицаи. Те настояват за оставката на генералния директор на телевизията Емил Кошлуков и обяснение защо им се отказва да изкажат мнението си по обществената телевизия, информира OFF News.

Това се случи в 79-ия ден от протестите, които настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Днес към тях бе прибавено и настояване за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Протестът пред Триъгълника на властта съвпадна с този пред БНТ. БОЕЦ протестира за свободата на медиите и на словото. Повод за протеста е това, че представители на България Обединена с Една Цел не са били поканени в предаването "Панорама" тази вечер.

Георги Георгиев от БОЕЦ заяви, че освен оставката на министър-председателя Бойко Борисов и тази на главния прокурор Иван Гешев се иска и оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Георгиев заяви, че са входирали официално запитване до екипа на предаването във връзка с недопускането на представители на БОЕЦ.

На влизане за участие в "Панорама" съпредседателят на Да, България Христо Иванов заяви, че ще поиска оставката на Кошлуков отвътре, "защото това е нашата телевизия". "БНТ не е частна телевизия, БНТ не е някаква нечия телевизия. Това публичната телевизия, която трябва да дава достъп на всички гледни точки", коментира Христо Иванов.

"Мафията вън" и "Оставка" скандираха протестиращите пред телевизията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари