Нов медицински център ще отвори врати в Русе

1
Медицинският център ще бъде разположен на територията на Белодробната болница
Медицинският център ще бъде разположен на територията на Белодробната болница Снимка: Dunavmost / Архив

Медицинският център ще бъде разположен на територията на Белодробната болница

Нов медицински център ще бъде разрит в Русе като самостоятелно лечебно заведение за извънболнична помощ. Медицинският център ще бъде собственост на СБАЛПФЗ „Д-р Д. Граматиков“.

Центърът ще бъде оборудван с диагностична апаратура за образна диагностика – рентген и скенер и апаратура за функционално изследване на дишането – съвременни спирометри и плетизмограф. Плетизмографът ще бъде от най-ново поколение, с какъвто е оборудвана единствено лабораторията на Медицинския университет в Пловдив.

Част от финансирането на това оборудване ще бъде подсигурено с кредит който ще бъде изплащан в продължение на 7 години на стойност 500 хил. лв. А останалата част на приблизително същата стойност ще бъде собствено финансиране и финансиране по проект съвместно с МЗ и Община Русе.

Необходими са и ограничен брой средства за строителни дейности, за да се оптимизира подходът към диагностично-консултативния блок на Белодробната болница.

Управителят на търговското дружество д-р Светослав Дачев обясни, че Медицинският център ще бъде разположен на територията на Белодробната болница, където ще бъдат обособени 2 кабинета за извънболнична помощ. Така специалисти пневмолози, педиатри и лабораторни лекари ще могат да консултират и оказват специализирана извънболнична диагностична дейност.

С подкрепата от Общинския съвет, Белодробната болница ще може да изтегли необходимия кредит и да се погрижи за здравето на русенци и всички, които имат нужда от специализирана медицинска грижа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари