Нотариуси съставяли завещания по домовете в дните на изолация

1
Нотариалната дейност по време на извънредно положение
Нотариалната дейност по време на извънредно положение Видео: Bulgaria ON AIR

Нотариалната дейност по време на извънредно положение - как бяха осъществявани неотложните нотариални услуги по време на социална изолация?

По време на извънредното положение работихме по извънредни удостоверявания, имаше нужда да има достъп до нотариална услуга. Сега с оглед обстановката работим при строги санитарни изисквания. Изисква се вътрешен ред, свързан с недопускане на рискове от заразяване. Това каза председателят на камарата на нотариусите Красимир Анадолиев за "България сутрин".

По думите му никой не е можел да предвиди, че ще се случи нещо такова като извънредното положение не само у нас. Той и колегите му са се сблъскали с разнообразни случаи, за които клиентите ги търсели след 13 март. Имало е нужда от съставяне на завещания.

"Някои възрастни хора се притесниха в тази ситуация, артикулирахме, че завещанията може да бъдат формулирани и извън нотариалната кантора", посочи Анадолиев за Bulgaria ON AIR.

Нотариусът подчерта, че е имало случаи, в които негови колеги са ходили дори на място, в домовете на хората, с цел опазване живота и здравето им. Случаи на злоупотреби засега не са констатирани.

Той допълни, че не се мисли за промяна на таксите за нотариални услуги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари