Нощен клуб в Русе работи въпреки забраната

5
Според собственика му Петър Йорданов наложените мерки са неадекватни и съсипват бизнеса
Според собственика му Петър Йорданов наложените мерки са неадекватни и съсипват бизнеса Снимка: Кадър Bulgaria On Air

МЗ не отстъпва: Нарушителите на прокуратурата

Министерството на здравеопазването излезе с нови инструкции към Регионалните здравни инспекции и МВР. Ведомството е инструктирало РЗИ-тата - при грубо нарушаване на Ковид-мерките подават сигнали към прокуратурата.

Въпреки забраните, нощен клуб в Русе работи, в петък и събота. Според собственика му Петър Йорданов наложените мерки са неадекватни и съсипват бизнеса.

"С две думи направо да ни дават на съд, без да ни чуят мнението. Нямат представа от този бизнес, за да говорят за него", категоричен е Петър, предава Bulgaria On Air.

Персоналът на Петър е изцяло ваксиниран, той смята, че при условие, че се спазват мерките за дистанция и дезинфекция, клубовете са безопасно място и е категоричен, че ще продължи да работи

"Няма да се подчиним, конституцията ни позволява да се борим. Всички колеги, от цялата страна, продължават да протестират", заяви Йорданов.

На мнението на Петър е и браншовата организация на заведенията в България. Оттам заявяват, че няма да затворят нощните клубове и ще продължат да бойкотират мерките.

"Окръжна прокуратура трябва тогава да се сезира и в обществения транспорт. Всички сме заедно, целият бранш сме обединени, ще продължим", каза председателят на БАЗ Ричард Алибегов.

От Здравното ведомство също не отстъпват. Излязоха с позиция, че неспазването на физическите мерки за ограничаване на разпространението могат да доведат единствено до още по-лоши резултати. И всички нарушители ще бъдат предавани на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари