Ниско напрежение на тока изправя пред абсурден избор жителите на Рударци

0
Хората са принудени да стоят на студено, тъмно, без интернет и топла вода, но за сметка на това плащат солени сметки
Хората са принудени да стоят на студено, тъмно, без интернет и топла вода, но за сметка на това плащат солени сметки Видео: NOVA

Хора от Рударци сигнализираха за проблеми с електроенергията. В 21-ви век семейства твърдят, че плащат за услуга, която реално не получават, предава NOVA.

В селото има много чести спирания на електричеството. Освен това се подава и много ниско напрежение и в следствие на това всички уреди изключват. Инвестирал съм в термопомпа и проточен бойлер. На ден токът спира поне 2-3 пъти и то за по час-два-три. Уредите не работят нормално, защото защитите им изключват”, коментира Банков.

Термопомпата и отоплението не работят. Бойлерът също не се включва, защото едната фаза е много ниска. На телевизора изчезват картината и цветовете. Като спре токът, рутерът също не работи и нямаме и интернет. Какво излиза? Студено е, не мога да се изкъпя, не мога да гледам телевизия, не мога да работя”, каза още той.

Сметките за декември и януари са 358 лв. Специално за декември и януари, освен, че уредите не работеха, отсъствахме 6 дни и нищо не е включвано. Това граничи с абсурда”, посочи Банков.

Подавал съм многократно сигнали. Викал съм аварийни групи, подавал съм молба за ниско напрежение. Подавал съм и множество сигнали, до момента са идвали са само два екипа. Подиграват се с нас”,  каза мъжът.

От ЧЕЗ съобщиха, че са сложили два нови трафопоста на село Рударци, които обаче все още не работят и предстои те да влязат в експлоатация до средата на тази година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари