Нищо морално няма в такава платена любов!

8
Пламен Стоилов смята, че хората го обичат и за това го спонсорират
Пламен Стоилов смята, че хората го обичат и за това го спонсорират

На 20 юни 2019 г., четвъртък, на заседание на Общински съвет - Русе Мариян Димитров направи питане на тема: 

"Относно дадено съгласие от Общински съвет – Русе за поемане от Община Русе на краткосрочен дълг от Фонд ФЛАГ за осигуряване на финансови средства за изпълнение на европейски проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020“

По този повод той каза:

"Поне за сега, без отговор остава въпросът дали тези нарушения са следствие на изключителна некомпетентност на екипа на кмета Пламен Стоилов или на проявен престъпен умисъл?

Доста скоро, по повод на партийните субсидии, президентът Румен Радев направи коментар, че управляващите се хранят от властта. 

По време на общественото обсъждане на Бюджет 2016 г., веднага след местните избори проведени през 2015 г., след като дадох няколко препоръки на кмета Пламен Стоилов за запазване на сградата паметник на културата Застрахователно дружество „България“ – Старата полиция, той ме репликира с думите: „Ти колко гласа получи на отминалите избори, че си позволяваш да ми даваш такива съвети?“ Аз го попитах, а той с каква сума е участвал в изборите? Отговори ми, че хората го обичали и за това го спонсорирали.                                       

Искам да попитам, да не би тези кредити изтеглени преди предстоящите местни избори да са необходими, за да може любящите спонсори да изпълнят поетите от тях задължения?                                                                                           

Нищо морално няма в такава платена любов!" 

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Правя изказване относно дадено съгласие от Общински съвет – Русе за поемане от Община Русе на краткосрочен дълг от Фонд ФЛАГ за осигуряване на финансови средства за изпълнение на европейски проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020“.                                                          

Считам тези кредити за изключително рискови по следните причини:               

1. Те не са предвидени в действащия Бюджет 2019 г. Вероятно имаме лошо изпълнение на текущия бюджет и за това парите не са достатъчни.                                  

2. Времето за връщане на тези кредити – падежът им, надхвърля мандата на кмета Пламен Стоилов и екипа му. Един кмет ще тегли кредитите, а друг ще трябва да връща вече изхарчените пари.                                                                       

3. По тези европейски проекти има съставени 11 административни акта за нанасяне на финансови корекции – непризнаване на извършени разходи поради допуснати нарушения на Закона за обществените поръчки, на обща стойност - впечатляващите 3 425 678 лв. Има заведени и 11 дела по които Община Русе е осъдена на първа съдебна инстанция да заплати 17 768 лв. съдебни разноски. Разбира се, всички съдебни решения са обжалвани пред Върховен административен съд, а делата по жалбите са насрочени за   2020 г. Взети са спешни мерки нелицеприятната истина да не се появи на бял свят преди местните избори, за да не попари тя мераците на управляващите в Русе.                                     

4. Допуснатите нарушения са свързани с утвърждаването на незаконосъобразна методика за оценка на подадените оферти или с поставяне на ограничителни критерии за подбор на кандидатите, или с неправомерно отстраняване на участник в процедурата по Закона за обществените поръчки, което води до силно влошаване на конкуренцията и до понижаване на качеството на изпълнените строително-монтажни работи. По неписано правило, фирмите спечелили обществените поръчки са близки до собственика на един хотел.              

Поне за сега, без отговор остава въпросът дали тези нарушения са следствие на изключителна некомпетентност на екипа на кмета Пламен Стоилов или на проявен престъпен умисъл?                                                                                                      

Доста скоро, по повод на партийните субсидии, президентът Румен Радев направи коментар, че управляващите се хранят от властта.                                       

По време на общественото обсъждане на Бюджет 2016 г., веднага след местните избори проведени през 2015 г., след като дадох няколко препоръки на кмета Пламен Стоилов за запазване на сградата паметник на културата Застрахователно дружество „България“ – Старата полиция, той ме репликира с думите: „Ти колко гласа получи на отминалите избори, че си позволяваш да ми даваш такива съвети?“ Аз го попитах, а той с каква сума е участвал в изборите?

Отговори ми, че хората го обичали и за това го спонсорирали.                                      

Искам да попитам, да не би тези кредити изтеглени преди предстоящите местни избори да са необходими, за да може любящите спонсори да изпълнят поетите от тях задължения?                  

Нищо морално няма в такава платена любов!

Мариян Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари