НИМХ: Температурите се покачват още, живакът удря 41°

0
Максималната температура ще достигне 41 градуса
Максималната температура ще достигне 41 градуса

През нощта ще бъде ясно и тихо, а утре слънчево и горещо

След обяд на места, главно над планинските райони ще има купеста облачност. В западната част на Дунавската равнина за кратко ще се появи слаб до умерен запад-северозападен вятър.

Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 36° и 41°, по-ниски ще останат по морския бряг, където ще духа бриз, в София около 37°.

Атмосферното налягане малко ще се понижи и ще бъде близко до средното за юли. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще бъдат 30°-32°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Остава топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 31°, на 2000 метра - около 24°.

До края на юли и в началото на август времето ще бъде слънчево, през повечето дни в по-голямата част от страната - и почти тихо. Купеста облачност ще има в часовете около и след обяд, почти без валежи. Доста горещо време, с преобладаващи максимални температури между 34° и 39°, на отделни места и малко по-високи, а по-ниски, до 30°-34°, ще остават по Черноморието, където ще духа бриз.

Временно северозападен вятър ще духа в Северна България към петък-събота. Тогава за кратко температурите слабо ще се понижават. Ще се създадат условия за развитие на купеста облачност след обяд над Северна България и планините; възможни са изолирани краткотрайни валежи и гръмотевици и локални интензивни явления. На юг ще остане горещо, с температури в низините около 40°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари