Николай Събев уволни одитния комитет на "Пристанищен комплекс - Русе"

5
Одитните комитети работят неефективно, докладите са формални и не са насочени към намаляване на държавните разходи
Одитните комитети работят неефективно, докладите са формални и не са насочени към намаляване на държавните разходи Снимка: БГНЕС

Одитните комитети работят неефективно, докладите са формални и не са насочени към намаляване на държавните разходи

С този мотив министър Николай Събев прекрати днес дейността на структурите, които наблюдават вътрешните контролни системи. Министър Събев не е доволен от работата на одитните комитети в Пристанище „Бургас“ ЕАД, Пристанище „Варна“ ЕАД, летище „София“ ЕАД, пристанищен комплексРусе ЕАД, „Транспортно строителство и възстановяване“ ЕАД, Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ и Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

В тези 7 дружества няма изрично законово изискване да има одитен комитет. Допълнителните структури са създадени поради обществения интерес към дейността им.

Поради неефективност обаче, одитът ще се извършва от звена към дружествата и от Министерството на транспорта и съобщенията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    GROB
    Петев то къде не се краде 😃
  • 28
    2
    Петев
    В пристанищен комплекс -Русе яко се краде.Това са кадри ,назначени от Герб.Директор сложен от Нунев.И надолу по редицата само кадри на Герб.Никой не ги бутна от новата власт.В снябдяването дори се краде.Общо взето от всичко.Даже Събев нищо не успя да направи.Никакви съществени промени.
  • 14
    1
    Кирил Запрянов
    Тоя съм го признал за комплексар. Да видим колко още ще ги сътвори...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари