Николай Костов: "Зелените коридори" може да увеличат риска

0
Опашките от млади хора ще се увеличат
Опашките от млади хора ще се увеличат Видео: NOVA

От днес така наречените „зелени коридори“ са с нов час.

За времето от 8 до 10 сутринта и от 13:30 до 16:30 следобед хората под 65 години нямат право да влизат в аптеките. Забраната за магазините важи само за следобедния коридор и се отнася отново за хората под 65 години..

„Разбира се ще изпълним всички разпореждания на здравното министерство. При нас тези коридори стават 4 часа и половина от работното време на аптеката. Според нас това е твърде много. Най-вероятно ще доведе до концентриране на млади хора, които са огромна част от нашите пациенти. Това може да доведе до увеличаване на риска“, казва председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов, предава NOVA.

Според него и сега има опашки по аптеките, защото хората се презапасяват с медикаменти.

Най-доброто решение беше при първото затваряне. Когато имаше зелен коридор между 8 и 10 часа, но беше разрешено възрастните да пазаруват и по всяко време извън този времеви участък“ каза Костов.

Той обясни, че след срещата на министъра с представители на бранша са публикувани над 530 аптеки, които са подбрани да покриват територията на страната равномерно.

Още вчера започнаха да пристигат количества в аптеките, които са пресметнати да достигнат за всички. Надявам се да има и обещаните регулярни доставки“, каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари