Николай Колев откри 48-ата си самостоятелна изложба

1

Над 60% от картините на председателя на Дружеството на художниците в Русе не са показвани

Председателят на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев бе удостоен с грамота на областния управител Анатоли Станев. Това се случи вчера вечерта при откриването на 48-ата самостоятелна изложба на художника в залата на ул. „Борисова“ 6 в крайдунавския град. Отличието бе присъдено за цялостен принос към развитието на изкуството в региона. „Продължавайте да провокирате русенската общественост. Досегът до Вашите произведения представлява едно уникално преживяване, което ни кара поне за миг да се докоснем до един по-различен свят, свят на красота и емоционална наситеност“, коментира Станев. Областният управител пожела на Николай Колев още дръзновение и нови успехи в мисията, посветена на популяризирането на родната култура, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Колев получи поздравления и от името на кмета Пенчо Милков. „Искам да изразя своето уважение към усърдния Ви труд и неуморна работа за реализирането на разнообразни изложби на русенски художници, които непрекъснато обогатяват културния календар на града ни. Горд съм, че благодарение на Вашия професионализъм десетки русенски артисти обединяват усилията си, за да оставят своята творческа следа във времето“, се казва в написаното от Милков. Той пожелава на председателя на Дружеството на художниците здраве, сила и лично щастие. „Нека вдъхновението, претворено във вълнуващи цветове и форми, никога не Ви напуска“, допълва още кметът.

Експозицията ще може да бъде разгледана до 15-и декември и включва 64 картини. Около 30 от тях са пейзажи. Не липсват обаче натюрмортите и фигуралните композиции. Специално внимание е отделено на портрети на български възрожденци. Сред тях са Васил Левски, Ангел Кънчев и Христо Ботев.

Над 60% от картините не са показвани досега, а основният използван метод са маслените бои.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Русенец
    Беше ми учител по рисуване, навремето. Страшно добър художник е, признавам му го. Особено силен в графиката. С един химикал можеше да ти нарисува върху едно старо листче направо феноменални неща. В периода на прехода рисуваше кориците на списание Русе-7.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари