Нидерландия смекчава мерките, в Румъния децата се връщат на училище

1
Поставени са определени условия
Поставени са определени условия

Нидерландия смекчава мерките от днес.

Отварят магазини, фризьорски салони и спортни зали, но с намалено работно време, предава БНТ. Ограниченията за ресторанти, заведенията и културни обекти остават.

В Румъния от 26 януари започва ваксинация срещу COVID-19 на деца от 5 до 11 години. Това може да става обаче само при задължително съгласие на родителите или законните представители на децата. Записването за имунизация може да бъде направено и през онлайн платформа.

Румънските епидемиолози се позовават на научни данни, според които защитата срещу варианта Омикрон на коронавируса намалява след 4-ия месец след първия ваксинационен цикъл.

Съветът е хората да си поставят подсилваща доза, особено ваксинираните с еднодозова ваксина.

Променят се и сроковете на валидността на сертификатите.

„Що се отнася до европейските сертификати, хората с две дози или една, когато става дума за ваксината на Янсен, валидността на сертификатите се намалява до 270 дни или 9 месеца. Трябва да въведем това правило в Румъния за всички, които искат да пътуват в ЕС"., казва д-р Адриана Пистол, главен епидемиолог

От този понеделник всички румънски деца се връщат в училище, но при определени условия. Остава възможността учениците отново да преминат на онлайн обучение при определени обстоятелства, например при три ковид случая в един клас.

Присъственото обучение ще бъде възможно в областите, където легловата заетост в болниците е до 75% като правилото важи за детските градини, началните и средни училища и гимназиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари