Независими депутати ще подкрепят ПП под условие

1
Втори ден на преговори за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент
Втори ден на преговори за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент Видео: NOVA

ПП към момента има 115 сигурни гласа подкрепа

Втори ден на преговори за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент. Номинираният за премиер Асен Василев и представители на "Продължаваме промяната" се срещнаха с независимите народни представители, напуснали групата на "Има такъв народ", обобщава ситуацията NOVA

Със 115  сигурни гласа “За” нов кабинет, от “Продължаваме промяната” продължиха да търсят подкрепа. Вече - от независими депутати.

Искаме да чуем с интерес вашите идеи за програмата, за това кои да са основните задачи на това правителство”, заяви Асен Василев, номиниран за министър-председател от ПП.

Освен идеи групата на независимите народни представители постави и условие, за да даде подкрепа.

„Нас това, което ни интересува за да получи правителството подкрепа е ясно изразена законодателна програма и ясно изразена програма на правителството”, подчерта  Иво Атанасов, независим депутат.

Един час по-късно стана ясно - тръгналите си от “Има такъв народ” депутати ще се включат в писането на управленска програма. „От утре те ще се включат в работната група”, посочи Василев.  „Имаме много допирни точки”, подчерта Атанасов.  

Това обаче не означавало, че всичките шестима депутати ще подкрепят нов кабинет.

 „При нас като безусловна подкрепа няма. Всеки от нас ще се изясни дали ще има подкрепа - дали няма”, категоричен беше независимият депутат Атанасов.

И докато от “Продължаваме промяната” търсиха подкрепа, опозицията пак заяви - трябват нови избори, а не ново управление.

„Това правителство е абсолютно провалено и се вижда по всички линии. За страната е добре да има избори за да се преодолее тази политическа агония, в която живеем”, заяви Радомир Чолаков, ГЕРБ-СДС.

Критика за преговорите на “Продължаваме промяната” дойде от ДПС. Които също поискаха предсрочен вот.  

Дали ще успеят – ще го видим. Но явлението, което се случва в българския политически живот последния месец е много интересно.  Едно грозно явление имаме - да се купуват народни представители като на бит пазар”, подчерта Мустафа Карадайъ, председател на ДПС.

Така - дори и с помощ от независимите депутати, от “Продължаваме промяната” имат пет дни за да намеря още шест народни представители, които да кажат ДА на кабинета “Василев”. От понеделник ПП, БСП, ДБ и независимите народни представители ще пишат заедно управленска програма. След това трябва да се обсъждат и имената на министрите в кабинета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари