Невиждана сватба за 5 милиарда долара

1

Невиждана по разточителство в световен мащаб сватба вдигна в Москва руският богаташ Михаил Гуцериев ($4,85 млрд. по Forbes).

Висящите градини на Семирамида бяха възпроизведени от десетки хиляди живи цветя в банкетната зала на най-луксозния столичен ресторант „Сафиса“ за най-щастливия ден на сина му Саид и хубавицата Хадиже.

Короната върху прелестната й главица струва 5 милиона евро.

Ако обаче си мислите, че булката лесно е казала „да“ - лъжете се! Цели 4 години семейството на Гуцериев чакали родата й в Ингушетия да кандисат. Иначе Хадиже е скромна девойка от небогато семейство и учи за стоматолог в Москва.

Родата откъм булката бе щастлива да бъде настанена на масата до президента на Ингушетия Руслан Аушев и предшественика му Юнус-бек Евкуров.

За доброто настроение на 600-те гости отговаряха сър Елтън Джон, Бионсе, Стинг, Джей Ло, Енрике Иглесиас, Патрисия Каас, Алла Пугачова и ансамбъл „Лезгянка“.

Роклята на младоженката бе специално поръчана в Париж в студиото на знаменитата дизайнерка Ели Сааб. С все скъпоценните камъни по нея и огромния шлейф тя тежи 25 кг. И струва 370 000 евро.

Интересна гледка имаше около ресторанта и паркираните десетки ролсройсове - тежковъоръжени служители на руски спецчасти си бъбреха с костюмираните горили на западните звезди.

Бащата Михаил Гуцериев е една от най-интересните личности сред руските богаташи . С единия крак той е в банковия и нефтения бизнес, а с другия - в духовната сфера. Той е безспорно отличен поет и е автор на текстовете на едни от най-популярните песни на Филип Киркоров, Алла Пугачова, Йосиф Кобзон и Кристина Орбакайте. По тази линия Гуцериев е и собственик на 8 радиостанции.

Дженифър Лопес се раздаде на сцената и дори бе научила поздрав на руски за младоженците: „Свадьба Саида и Хадижи - это было сладко!“, с труд произнесе звездата.

Така тя заслужено заработи хонорара си от 5 милиона евро за вечеринката. По-скъпо от нея излезе на домакините само сър Елтън Джон - 7 милиона евро.

Менюто бе разнообразно - традиционни кавказки блюда, пилаф, шашлици, суши и червен хайвер на корем. Сватбената торта бе висока две метра и украсена с мюсюлмански полумесец и звезда.

Естествено, вечерта завърши с фойерверки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари