Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Неправилно паркирани коли пречат на движението в центъра на Русе

  • Автор: Георги Димитров
  • Коментари: 8
4
Ако се наложи, и пожарната не може да мине оттам
Ако се наложи, и пожарната не може да мине оттам Снимка: Георги Димитров

"Привет,

пиша за това как някои автомобили паркират на улицата, вместо на тротоара и всеки път трябва да бъдат заобикаляни (и движението да става по тротоара). Мястото е между улица Борисова и ул. Цариград, зад механа Русе.

Както се вижда на снимката, ако се наложи автомобила на пожарната не може да мине от там. А на всичкото отгоре има знак за 2 инвалидни места, което посочва че може да се спира на улицата!?  

и принуждава автомобилите да минават по тротоара. Ако се премести знака и се направи явна маркировка къде е пътя движението за всички ще е по лесно. Между другото издигането на шахтите и запълването на дупките от миналия път е добро, но временно решение. Прахта и калта продължават да са си там и е видно как квадратна шахта е пълна догоре."

Автор: Георги Димитров
(Автор: Георги Димитров - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    На паркиралите така...
    Капути
  • 4
    7
    до 6
    В правото няма такова нещо като правораздаване по снимки от нелицензирани и метрологично неудостоверени фотоапаратчета. Познай колко НП са поднали в съда с "глоба под чистачката"? Поне при мен са 100%. На мен ми загубиха малко от личното време, но адвоката ми дръпна с едни 400 лева напред.
  • 3
    6
    русенец
    Поредния смешен коментар - на снимката не виждам никакви 2 метра, съмнявам се да има и един метър от колата до сградата. Как да минат майки с колички. Ама то в нашия град не знам има ли луди, които желаят да стават родители - изпочупени тротоари, дупки с улици /не, не е грешка, към дупките някой е пришил улична мрежа/, нагли шофьори, които паркират където им падне. Виж за корсаджиите съм съгласен - те единствено обикалят и следят кой е паркирал без да си плати и тези коли ги вдигат. Но ако си паркирал на място, което създава предпоставки за ПТП или си в грубо нарушение на правилата за движение - в най-добрия случай правят снимка и остават честитка да си платиш глобата под чистачката. Но ако паркираш на определено за целта място, но не си платил или си закъснял малко - тогава или паяка или скоби. Тази хазна трябва да се пълни. Няма пари за общинарите.
  • 4
    5
    до 3
    Да беше попрочел закона ли. ЗДвП е категоричен. "Паркирането на тротоара е разрешено, стига автомобилът Ви да тежи до 2,5 тона, да има не по-малко от 2 метра за преминаване на пешеходците и да не е непосредствена близост до вход или гараж. Обикалящите инспектори, които решават, че не може да се паркира на тротоар, незаконосъобразно тълкуват разпоредбите, на които основават своите констативни протоколи за извършено нарушение. Съвсем отделен е въпросът, че не могат да се счетат за връчени констативни протоколи, които са под чистачката на автомобила Ви.". Четене му е майката, ЧЕТЕНЕ!
  • 8
    4
    Решението е!!!
    УВОЛНЕНИЕ НА РУСЕНСКИТЕ КАТАДЖИЙ И ПОЛИЦАИ БАРАБАР С КООРС КЪМ ОБЩИНАТА.СЛЕД КАТО НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА СА НЕЕФЕКТИВНИ,СЛЕДОВАТЕЛНО НЕ РАБОТЯТ И НЯМА НУЖДА ОТ ТЯХ.ДРУГИ ДА НАЗНАЧАТ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари