Неподозираните качества на свинската мас

1
Дори 50 грама свинска мас на ден са достатъчни, за да се даде на тялото нужната сила да устои на предизвикателствата. Важно условие е да не се загрява продуктът до температури, надхвърлящи 40 градуса
Дори 50 грама свинска мас на ден са достатъчни, за да се даде на тялото нужната сила да устои на предизвикателствата. Важно условие е да не се загрява продуктът до температури, надхвърлящи 40 градуса Снимка: БГНЕС

Предстои тежка зима, тъй като наред със зимните вируси и наближаващия грипен сезон тази година е доминирана от пандемията от COVID-19, който сериозно увеличава настъплението си в Северното полукълбо

Укрепването на имунната система, както всяка година, е основното ни оръжие в борбата срещу вирусите и заразите. Обичайните здравни съвети за прием на повече витамини, пресни и разнообразни са подкрепени от още едно предложение на диетолозите, което звучи като добре забравена стара практика, на която са се осланяли хората в отминали времена.

Това е прясната свинска мас, която в миналото е била добре известно средство за укрепване на имунитета, разказват от Gotvach.bg.

Украинският диетолог Людмила Гончарова припомня, че човешкото тяло се нуждае от животинска мазнина, за да му помогне да надделее над вирусите - от обикновените простуди до сериозните грипни състояния, а в момента и пред угрозата от нов и непознат все още на науката вирус - коронавирусната инфекция.

Свинската мас съдържа витамините А и Е в подкрепа на имунитета.

Диетоложката смята, че дори само 50 грама свинска мас на ден са достатъчни, за да се даде на тялото нужната сила да устои на предизвикателствата. Важно условие е да не се загрява продуктът до температури, надхвърлящи 40 градуса, защото това ще отнеме от полезните му свойства.

Според специалиста по хранене тази и други подобни здравословни рецепти не са лек срещу COVID-19 и други вирусни заболявания, но са чудесна профилактика, даваща на организма ни силата да устои на атаките на вирусите и да се справи по-лесно при евентуално заболяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари