Необичаен симптом издава наближаващ сърдечен удар

2
Класическите признаци и симптоми, които го придружават, включват усещане за тежест, стягане, притискане, болка в гърдите
Класическите признаци и симптоми, които го придружават, включват усещане за тежест, стягане, притискане, болка в гърдите

Болезненото усещане, разпространяващо се във врата, челюстта, гърба, ръцете, е особено характерно за сърдечния удар

Един от признаците на сърдечен удар може да бъде необичайна промяна на лицето, която може буквално да се случи пред очите ви. Ако нормалният цвят на кожата изведнъж започне да се променя, това може да е сигнал за опасно разстройство в организма, пише zdrave.to

Инфарктът възниква, когато кръвоснабдяването на сърцето е нарушено и тъканта започне да отмира. Сърдечните удари могат да се проявят по различни начини, понякога тези сигнали се приемат за по-малко опасни състояния и се пропускат. Например получената болка в гърдите понякога се тълкува от жертвите като лошо храносмилане, което се счита за недостатъчно сериозно, за да се обадите на линейка.

Ето защо е полезно да знаете всички признаци на сърдечен удар, пише Medical News Today.

Класическите признаци и симптоми, които го придружават, включват усещане за тежест, стягане, притискане, болка в гърдите.

„Болезненото усещане, разпространяващо се във врата, челюстта, гърба, ръцете, е особено характерно за сърдечния удар“, обясняват експертите.

Американската сърдечна асоциация добавя, че може да се появи и внезапен задух и изпотяване.

Но има и по-необичаен външен знак, който показва сърдечен удар - това е промененият нюанс на лицето.

„Цвета внезапно ли слезе от лицето ви? Изглежда ли сиво сега? Това може да е сигнал, че човек има сърдечни проблеми “, казват кардиолози.

Ако сърдечният удар се окаже "тих" и се пренесе неусетно, възникналите по-късно усложнения могат да "говорят" за събитието. Според Британската фондация за сърцето няколко дни или седмици след сърдечен удар може да се развият аритмии, характеризиращи се с неправилен ритъм - сърцето бие твърде бързо или, обратното- бавно.

Освен това е вероятно камерна аневризма, при която върху отслабената тъкан на сърдечната стена се образува издутина. Това разстройство може да се прояви чрез външни признаци - подуване на глезените, краката или корема, което бавно се развива в продължение на седмици или месеци. Освен това се наблюдава силна умора и задух.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари