Немската гимназия „Фридрих Шилер“ стана победител в състезание по безопасност на движението

3

Ясни са победителите в областния кръг на националното състезание по безопасност на движението по пътищата

Първи стана отборът на немската гимназия в Русе „Фридрих Шилер“, съобщиха от Областна администрация. Второто място бе отредено за учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в град Сливо поле. Почетната стълбичка бе допълнена от възпитаниците на ценовското основно училище „Христо Ботев“. Победителите получиха почетни купи и медали, а за всички 12 участници от 5 до 7 клас, класирали се в надпреварата на регионално ниво, бяха предвидени грамоти от областния управител Анатоли Станев, началника на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, както и от домакина – директора на ОУ „Отец Паисий“ Биляна Алексиева. Инициативата се осъществява под патронажа на областния управител на област Русе Анатоли Станев, който също е възпитаник на училището.

Стартът на състезанието, което се проведе в теоретичен и практически кръг бе даден по-рано днес от Станев и парламентарния секретар на Министерството на транспорта и съобщенията Синан Хебибов. Според Станев реализирането на подобни инициативи е от ключово значение за подготовката на децата в живота. „Движението по пътищата е изключително важно за всички ни и децата трябва навреме да са запознати с практическите аспекти по отношение на безопасността“, допълва още Станев и подчерта, че всички трябва да бъдем разумни участници в движението и да сме толерантни помежду си.

От своя страна Хебибов посочи още, че както и през миналата година, когато училището бе домакин на националния кръг на състезанието, днес организацията отново е на отлично ниво. Той пожела на участниците спортен дух и да се забавляват, като за него безопасността на движението по пътищата е лична кауза.

На място имаше още представители на Пътна полиция, Регионалното управление на образованието и Българския червен кръст. За присъстващите беше предвидена и кратка културна програма, включваща съвременни песни и танци, както и скечове, свързани с движението по пътищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Копейкин
    E, то и руските окупатори колко време си имаха гимназия, или забравяш за руската гимназия? Само, че едните окупатори са били преди 80 години, а другите от тогава досега
  • -4
    1
    Свети Лаврентий
    Нацистките окупатори си имат и училище в Русе - от малки да правят българите послушно стадо.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари