Нелеп инцидент на Кръговото

5
Тролейбусна част се откъсна в движение и помля предното стъкло на автомобил
Тролейбусна част се откъсна в движение и помля предното стъкло на автомобил Видео: Русе Медиа

Токоотвеждаща глава на тролейбус се е откъснала в движение и е направила на сол предното стъкло на автомобила, който е бил зад него. По чудо възрастното семейство, което е било в колата, се е отървало от тежки наранявания. Единствено ръката на 81-годишния шофьор Енчо Козлев е била нарязана леко от стъклата. Съпругата му Румяна не е пострадала.

Инцидентът е станал днес малко след 15 часа на Кръговото в посока от бул.“Цал Освободител“ към бул.“Липник“. Тролей по маршрута на 13-а линия се е движил пред лекия автомобил „ВАЗ“, когато внезапно след завоя токоотвеждащата глава е изхвръкнала, скъсала е укрепващото я въже и се е стоварила върху колата, съобщи Русе Медиа.

Шофьорът на тролейбуса обясни, че тези части на превозните средства по принцип са изключително здраво закрепени с два болта към „тирантите“, като допълнително са подсигурени с въжета, за да се избегнат точно такива инциденти. Една от вероятните причини е, че при завоя в контактната част се е получило прекалено голямо натоварване и токоотвеждащата глава буквално е излетяла.

81-годишният Енчо Козлев сподели, че има своята „Лада“ от 1985 г. и винаги я е пазил. През годините не е имал никакви инциденти до днешната нелепа злополука.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари