Нелегален мигрант е приет в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“ с температура

1
Резултатите за коронавирус на всички изследвани към момента пациенти от Русенско са отрицателни
Резултатите за коронавирус на всички изследвани към момента пациенти от Русенско са отрицателни

Резултатите за COVID-19 на всички изследвани към момента пациенти от Русенско са отрицателни.

Това стана ясно от провелото се днес заседание на Областния оперативен щаб във връзка с коронавируса.

С цел недопускане навлизане на заразата и съответно нейното разпространение проби за коронавирус вече ще се вземат и от болните, които се лекуват от вирусна пневмония. Още утре автомобил на Регионалната здравна инспекция ще замине с взетите кръвни проби за лабораторията в Университетската многопрофилна болница „Св. Марина“ в гр. Варна.

От представената информация стана ясно също, че съгласно заповед на министрите на здравеопазването и вътрешните работи ще се провеждат съвместни проверки от страна на кметовете на населените места и полицията дали хората, които са под доброволна карантина я спазват. При констатирани нарушения веднага контролните органи ще трябва да уведомят Националния осигурителен институт.

Коментирана беше информацията и за двамата задържани тази сутрин мигранти от Афганистан. Взети са всички необходими мерки и към момента единият от тях е настанен в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“, тъй като има температура, но е без друга характерна симптоматика за коронавирус. Другият е задържан в ареста.

От Регионалната здравна инспекция препоръчват отмяната на всички организирани обществени събития, които ще се състоят на закрито. Към момента няма изрична забрана и решението за това дали дадено събитие да се състои или не зависи от организаторите.

Следващото заседание на щаба ще се проведе идния понеделник от 14.00 ч. отново в Зала 1 на Областна администрация Русе.

Припомняме, че конкретна и ежедневна информация във връзка с актуалната обстановка на територията на областта относно коронавирус COVID-19, може да бъде получавана единствено и само от РЗИРусе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари