Недостиг на ваксини спъва имунизацията при личните лекари в Русенско

1
Д-р Добринка Радоева, която практикува в русенското село Ценово, споделя, че записани за ваксинация има много, но ваксини няма
Д-р Добринка Радоева, която практикува в русенското село Ценово, споделя, че записани за ваксинация има много, но ваксини няма Снимка: TVN

Забавяне в доставките на ваксини в малките населени места. За това алармират личните лекари по селата, където са и най-уязвимите групи. На много места препаратите не достигат и няма как да се стигне до т.нар. масова имунизация

Д-р Добринка Радоева, която практикува в русенското село Ценово, обслужва общо три села, разказва TVN. Има над 2400 пациенти. За имунизация при нея са се записали над 100 души. Ваксини обаче няма.

„Днес се обаждах в РЗИ, и са спрели да дават. Преди това на колегите са дали колкото са поискали. Налични са много малко ваксини, но казаха, че през март ще има достатъчно. Ако отида утре, ще ми дадат само 2 флакона за 12 човека“, казва тя.

Тодор Борисов е на 79 години. Казва, че вече иска да се ваксинира, но не знае кога ще му дойде редът.

„Искам да съм защитен, не се страхувам от отрицателните неща, които говорят по телевизията. Мисля, че трябва да се доверим на науката“, твърди той.

А някои изобщо не са разбрали, че масовата ваксинация вече е започнала. Весела Асенова, която е магазинерка в с. Баниска, казва, че ще изчака преди да се имунизира.

„Нямаме нищо против ваксините. Но ще изчакаме още малко. По принцип никой не ни е питал, предполагам, че в началото по-важните хора ще ваксинират. Ако ни попитат… може по-нататък“, твърди тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари