Не яжте тези храни, когато сте болни

0
Оказва се, че спанакът изостря грипните състояния, а мазнините в орехите затрудняват обработването им от тялото
Оказва се, че спанакът изостря грипните състояния, а мазнините в орехите затрудняват обработването им от тялото

Тези няколко храни могат да влошат състоянието ви

При първите признаци на настинка или грип всички знаят какво да направят: пригответе си домашна пилешка супа, направете чай с лимон или джинджифил; пийте прясно изцеден портокалов сок, а цитрусовите плодове "поглъщайте" в големи количества, съветва trafficnews.bg.

Но знаете ли, че някои здравословни храни могат да навредят на и без това чувствителното ви здраве? Ето списък на храните, които никога не трябва да ядете, когато сте болни.

Когато имате грип, настинка или треска, избягвайте:

Спанак

Смята се, че спанакът активира клетките, наречени мастоцити, за освобождаване на хистамин и активиране на възпалителния процес, което допълнително изостря умората и други симптоми на настинка и грип.

Орехи

Тези храни съдържат хранителни вещества, които помагат на организма да се бори с инфекцията, като цинк и витамин Е. Но е добре да се въздържате от консумацията на този продукт в първите дни от заболяването, особено ако имате стомашен вирус или треска. Орехите са богати на мазнини, за обработката на които тялото се нуждае от дълго време, а това може да ви лиши от енергията, от която се нуждаете.

Броколи

За да избегнете дразнене на стомашно-чревния тракт, яжте храни, които съдържат по-малко фибри и са по-лесни за храносмилане, така че тялото да има време да се бори с инфекцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари