Назад към родните места на българските лидери - Учин дол, Крушовица и Банкя

0
Лидерът на „Има такъв народ” прекарва детството си точно на 152 километра от Министерския съвет
Лидерът на „Има такъв народ” прекарва детството си точно на 152 километра от Министерския съвет Видео: NOVA

Към политика през очите на избирателите - говорят хората, които познават лидерите на първите три партии още от… деца. От Банкя до Учин дол, но през село Крушовица - какви са нагласите на хората в родните места на Бойко Борисов, Слави Трифонов и Корнелия Нинова?

На 16 километра от Министерския съвет. Банкя – родното място на Бойко Борисов, разказва NOVA

„Ние се майтапим, че всички банчени сме роднини с него”, споделя Марина Мерджанова. И точно по роднински, повечето са готови да го защитават. И да нападат чуждите.

„Виждам промени, откакто той е премиер, навсякъде. Пътищата са много важни, инфраструктурата”, смята Мая Михайлова.

Преди да отидем до дома, в който като малък е живял музикантът в политиката, посещаваме село Крушовица. То се намира точно на 164 километра от Министерския съвет. И е родното място на Корнелия Нинова. Тук хората са разделени на три. Първите твърдо застават зад лидера на социалистите. Други защитават Бойко Борисов. Трети казват, че след тези избори се надяват на промяна, която виждали в лицето на Слави Трифонов. И в него обаче не вярвали съвсем.

А лидерът на „Има такъв народ” прекарва детството си точно на 152 километра от Министерския съвет. В плевенското село Тодорово, по-известно със старото си име – Учин дол. По-възрастните хора в селото на Слави имат и своите си спомени с него. Като дядо Илия, негов бивш съсед, с когото често си ходели на гости.

Имаха едно прасе 200 кг и го заколихме. Тогава идва и Бойко Борисов. Като празнувахме Коледа и идва - пихме, ядохме на воля”, разказва дядо Илия.

И докато едни вярват, че промените няма да са за добро. Други са готови да дадат шанс на Трифонов.

„Имаше смелостта да казва на политиците какво мисли и да изразява гледната точка на обикновените хора”, смята Десислава.

А обикновените хора казват, че се вълнуват от това, което предстои. Но най-вече ги интересува какво ще стане, след като някой заеме премиерския стол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари