Национално състезание по тенис на маса за хора с увреждания се проведе днес в Русе

1

За четвърта поредна година русенският спортен клуб „Олимп – спортът е равнопоставен“ организира национален турнир по тенис на маса за хора в неравностойно положение. Събитието се провежда под егидата и със съдействието на Община Русе

Участие взеха общо 18 състезатели – 6 жени и 12 мъже, от спортни клубове от Русе, Пловдив, Сливен и Ямбол. За първи път състезанието се проведе в „ОЗК Арена“ Русе, като залата беше предоставена безвъзмездно.

Кметът на Община Русе Пенчо Милков откри символично състезанието като премери сили с Валя Манолова от СКХУ „Сините камъни“ Сливен.

„Правим всичко възможно, за да осигурим достъпна среда в нашия град, защото всички сме равни и спортът наистина е равнопоставеност“, заяви Пенчо Милков, като пожела на всички участници най-вече да бъдат доволни от себе си.

Той поздрави организатора на турнира Георги Гаев с думите: „Щастлив съм, че за пореден път ставаме свидетели на това как хората в неравностойно положение намират своето място в обществото и имат възможност да покажат своите таланти и мечти.“

При жените на първо място се класира Пламена Богомилова от СК „Олимп – спортът е равнопоставен“ Русе, а нейни подгласнички станаха Валя Манолова и Наталия Илиева от Сливен.

Победител в турнира при мъжете стана Иван Иванов от СКИ Ямбол 99, а второто и третото място заеха съответно Жельо Желев и Ангел Манолов от СКХУ „Сините камъни“ Сливен.

Спортното събитие се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари