Национална кръгла маса се провежда в Русе под патронажа на министър Събев

2
Темата е енергийната ефективност в транспорта
Темата е енергийната ефективност в транспорта Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

На 29 март от 10:00 часа в Русенския университет (Зала 2 на Канев център) ще се проведе Национална кръгла маса на тема „ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ В ТРАНСПОРТА И ПЕРСПЕКТИВИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА НИСКОВЪГЛЕРОДНА ЕНЕРГИЯ В ДУНАВСКИЯ РЕГИОН“

Форумът се провежда под патронажа на министъра на транспорта и съобщенията – Николай Събев, като той ще вземе лично участие в него, предава Русе Медиа.

Във форума ще вземат участие още кметът на Община Русе Пенчо Милков и областният управител Анатоли Станев.

На форума ще се дискутират въпроси, свързани с развитието на транспортната система на страната и в частност в Дунавския регион, както и въпроси, свързани с енергийната ефективност в транспорта и възможни решения за използването на нисковъглеродна енергия в Дунавския регион.

Участници в форума са преподаватели-изследователи от Русенския университет, Технически университет София, Технически университет Варна, Висшето транспортно училище „Т. Каблешков“, докторанти, студенти, представители на държавната, областната и общинска администрации, на бизнеса и на НПО.

Модератори на форума са акад. Христо Белоев,дтн – ректор на Русенския университет, и проф. д-р Велизара Пенчева. Деканът на Транспортния факултет на Русенския университет – доц. Асен Асенов, ще направи преглед на възможни пътища за подобряване на енергийна ефективност в транспорта и перспективите за използване на нисковъглеродната енергия в транспорта. Зам. кметът на община Русе – инж. Димитър Недев, ще информира за проектите и решенията на общината в областта на нисковъглеродната енергия.

Д-р Мария Цанкова – изп. директор на Асоциацията на дунавските общини, ще представи възможните перспективи за използване на нисковъглеродна енергия в транспорта за дунавските общини. Образователен и научноизследователски капацитет на Русенския университет за развитие на иновации в областта на транспорта ще бъде коментиран от зам. декана на Транспортния факултет – доц. Даниел Любенов.

ПРОГРАМА

Дата: 29.03.2022

Място: зала 2 на Канев център на Русенския университет

Модератор: проф. д-р Велизара Пенчева

10:00-10:10 Откриване на форума от ректора на Русенския университет, акад. дтн Христо Белоев

10:10-10:30 Приветствие от министър Николай Събев към форума. Преглед на държавната политика, свързана енергийна ефективност и нисковъглеродни транспортни стратегии.

10:30-10:40 Приветствия от Областен управител на област Русе и кмет на община Русе.

10:40-11:00 Възможни пътища за подобряване на енергийна ефективност в транспорта. Перспективи за използване на нисковъглеродната енергия в транспорта, натрупан опит и решения.

доц. д-р Асен Асенов, Декан на Транспортния факултет, Русенски университет

11:20-11:30 Проекти и решения на община Русе в областта на нисковъглеродната енергия. Добри практики за страната.

инж. Димитър Недев, зам. кмет на община Русе

11:30-11:50 Перспективи за използване на нисковъглеродна енергия в транспорта за дунавските общини.

д-р Мария Цанкова, изп. директор на Асоциация на дунавските общини

11:50-12:00 Образователен и научноизследователски капацитет на Русенския университет за развитие на иновации в областта на транспорта.

доц. д-р Даниел Любенов, зам. декан на Факултет Транспортен

12:00-13:00 Дискусия

Организатор: Русенския университет „А. Кънчев“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    мее..естен
    Може ли и д-р Теменужка Матева да поканите-има на кого да помогне!!!
  • 12
    9
    Първан
    Големи думи, зад които не стои нищо, въздух под налягане в спукан будистки балон. Патрон - Будиста, а модератор селянина измислен ха-кадемик. Какво стана с авиолинията Русе - София, нещо спря лъготенето, а скоростните влакове, суперплгиатката Везиева дето хабер си няма от влакове, а шеф на борда на БДЖ? Доста питанки станаха Еконте. Накрая да няма привикване по неотложност.
  • 11
    8
    Гражданин
    Бог да ни пази от сектанта и дяволските му изчадия.Тоя дори на паднал няма чашка вода да подаде.От тоя лъха СТУД БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
  • 10
    7
    Буда
    „ ... под патронажа ...“ Тоя пък откога стана *ПАТРОН*? Или искате да кажате, че ще изгърми скоро?
  • 12
    6
    Нели КОЛЕВА
    Това май пак ще е много шум,за нищо.Обикновенно се приемат документи,които съдържат много цели и задачи,но след ден,два отиват в архива.Нека се определят 3-4 неща,които са изпълними и се определят срокове за тях.Мисля,че това е разумния подход.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари