НАТО обсъжда разполагането на по 1000 войници в България и Румъния

0
Тази мярка е в отговор на струпването на руски военни сили по границите на Украйна, твърдят дипломати от НАТО
Тази мярка е в отговор на струпването на руски военни сили по границите на Украйна, твърдят дипломати от НАТО Снимка: БГНЕС / Архив

В Брюксел днес е военният министър Стефан Янев за среща на НАТО, на която ще се решава за изготвяне на план за разполагане на 4 бойни групи в Югоизточна Европа, както и руско-украинската криза.

Според плана могат да бъдат създадени четири многонационални бойни групи в Югоизточна Европа и да бъдат разположени по около 1000 войници в България и Румъния, а вероятно в и Словакия и Унгария, предаде NOVA.

Тази мярка е в отговор на струпването на руски военни сили по границите на Украйна, твърдят дипломати от НАТО.

По същото време пристига и премиерът Кирил Петков, за срещите на върха в ЕС. Те са две - извънредна за Русия и Украйна и със страните от Африка. На африканската среща участието му е в панел заедно с Кристалина Георгиева за инвестициите там.
Петков ще има и серия от двустранни срещи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    до 2
    То и бази на САЩ в България не трябва да има. А във времената, за които говориш, нито съветски бази сме имали тук, нито съветски войски. Е, имахме армия , но това е друга тема. Приятелю, НАТО е търговска организация, разчитащи на дупедавци като теб да купуват прескъпото и некадърно американско военно имущество. Някога си го правехме сами, но и това е друга тема! Запаси се с вазелин! Иначе един руснак и фелдмаршал е казал, че народ, който не храни собствената си армия ще храни чужда. Ти с радост очакваш още ЧУЖДИ войски за да ги храниш, а? Аман от прислужници!
  • -6
    2
    Хм
    Ми то и сега има войски на НАТО, включително българската. Свършено ще е с няколко прашасали дедкиси дето още живеят във времената на СССР, ще се гътнат от удар (и ще ги пишат ковидясали споко).
  • 3
    1
    русенец
    Ако приемем войски на НАТО, с харвардските бърборковци е свършено!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари