Населението на Русе намалява, категорично!

7
Слепи ли са за пустите улици и площади, за празните балкони и за тъмните прозорци по блоковете вечерно време?
Слепи ли са за пустите улици и площади, за празните балкони и за тъмните прозорци по блоковете вечерно време?

Падението на медиите в сервилността им да отразяват безкритично подадените към тях от властта пропагандни материали отбеляза ново дъно в последните 24 часа.

Населението на Русе се увеличило в последните десет години, а ръстът на това увеличение поставя града/общината ни в Топ 3 на България“... Хайде, бе!

Да се чуди човек тези редактори и журналисти в кой град живеят и на кой Господ се кланят. Слепи ли са за пустите улици и площади, за празните балкони и за тъмните прозорци по блоковете вечерно време?

Не. Населението на Русе намалява, категорично. Трендът е отрицателен и се вижда с просто око, без да са нужни спекулации с подадени от институциите проценти и цифри.

И с какво Русе да привлича население – заплати и условия на живот, чиста околна среда, инфраструктура и транспорт, социално дело, здравеопазване, образование, култура...? Във всички тези сфери тенденциите в последните години са тревожни.

Може би най-големият въпрос е за продължаващите усилия на местната власт да индустриализира града с откриването на нови и нови заводи. Какво носят тези заводи – високи доходи за работниците и служителите ли, чист въздух за населението ли, какво точно?

Трябва ли да бъде продължавана тази политика за привличане на „инвеститори“ в нови производства със спорна добавена стойност за местната икономика и с още по-спорно влияние върху околната среда? Или има и други алтернативи.

2019-а е година на местни избори в Русе. Дано тези теми станат повод за дебат между кандидатите за народното доверие.

Автор: ФРОНТАЛНО

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари