НАСА прогнозира, че скоро жена може да стъпи на Луната

0
Програмата на НАСА за изследване на Луната "Артемис" ("Артемида") дава възможност след няколко години жена-астронавт да стъпи на Луната
Програмата на НАСА за изследване на Луната "Артемис" ("Артемида") дава възможност след няколко години жена-астронавт да стъпи на Луната

Програмата на НАСА за изследване на Луната "Артемис" ("Артемида") дава възможност след няколко години жена-астронавт да стъпи на Луната, съобщи директорът на НАСА Джим Брайдънстайн, цитиран от ТАСС.

"Кацането на Луната през 2024 г. на астронавти - жени и мъже, зависи от това дали ще успеем да вдъхновим всички американци за постигането на тази цел", каза той и напомни, че пурпурно-златистите цветове на логото на "Артемис" са били използвани в началото на миналия век от активистките на движението за правата на жените.

През пролетта на 2019 г. НАСА обяви проект за лунната си програма "Артемис", която има три етапа. Първият "Артемис 1" предвижда безпилотен полет на кораба.

"Орион" около Луната и връщането му на Земята. "Артемис 2" ще бъде пилотиран полет около Луната , а третият етап на мисията през 2024 г. предвижда кацане на астронавти на лунната повърхност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари