Народни поличби за 1 декември

5
Каквото е времето в първия ден на декември, цялата зима ще бъде такава
Каквото е времето в първия ден на декември, цялата зима ще бъде такава Снимка: Dunavmost

Каквото е времето в първия ден на декември, цялата зима ще бъде такава

В първия ден на декември, православната църква почита паметта на светите мъченици Платон Анкирски и Роман Кесарийски. Св. Платон се родил в гр. Анкара (Мала Азия) от благочестиви родители, които го възпитали в християнския закон. Св. мъченик Роман бил роден в Палестина. Служел като дякон в Кесарийската църква. Когато нечестивият епарх Асклипиад искал да разруши тамошния християнски храм, св. Роман подбудил християните да окажат съпротива и да не му позволят да го разруши.

Народът определя денят на Св. Платон и Св. Роман като зимен индикатор. Според народните поверия на този ден можете да предскажете времето.

Тълкуване на времето на 1 декември

Вярва се, че каквото е времето в първия ден на декември, цялата зима ще бъде такава.

Топлият ден предвещава мека, кратка зима, студен ден - мразовита и дълга. Хубавото време на 1 декември също предвещава топла пролет.

Ако на 1 декември има силен вятър или снежна буря, то през цялата зима ще има много снежни бури и виелици, а снеговалежите ще продължат до самата Масленица.

Ако времето се промени през деня, тогава цялата зима ще бъде променлива.

Времето за следващите дни може да се определи от луната: ако около нея се виждат кръгове, скоро се очакват слани и снеговалежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари