Нарежи и сервирай диня само за 1 минута

2
Как да разрежете и поднесете на гостите си парче диня само за една минута
Как да разрежете и поднесете на гостите си парче диня само за една минута

Динята е един от основните плодове, които консумираме през лятото. Много от нас я консумират за десерт почти всеки ден, други пък я обожават със сирене. Полезните й свойства са научно доказани. Тя има холеритично, диуретично и леко слабително действие, а също така и температуропонижаващо действие.

Динята нормализира обмяната на веществата, регулира водно-солния баланс и се използва в много от диетите през лятото. Използва се при хипертония (която често върви заедно със затлъстяването), благодарение на наличието на магнезий в състава. При тези заболявания са показани разтоварващи дни с диня под лекарско наблюдение, сочат данни на framar.bg.

Трябва да изядете 150 грама диня, за да осигурите необходимото дневно количество магнезий за организма си. Този плод още пречиства организма, освобождава го от токсините, помага за намаляване нивото на холестерола.

Сокът от диня внимателно прочиства бъбреците чрез алкалните съединения, които съдържа.

Ето още няколко факта за финята, които не знаете:

- Големи количества диня не трябва да се консумират от страдащите от захарен диабет, камъни в бъбреците, при тежки заболявания на задстомашната жлеза, простатата, пиелонефрит;

- Не трябва да се приема диня заедно със солени храни, защото солта задържа течността в организма и е възможна появата на отоци;

- Убедете се, че динята, която купувате не съдържа нитрати. Употребата на плод с високо съдържание на такива би могла да предизвика гадене, повръщане, диария. Нитратите са най-опасни за деца и за бъбречно болни хора;

- Ако не сте сигурни дали динята е "чиста" от нитрати, яжте само вътрешността, защото тези вещества се натрупват предимно в кората и в най-близките до нея части.

Накрая вижте едно видео, от което ще се научите как да разрежете и поднесете на гостите си парче диня само за една минута.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари