Напусна ни художничката Нуша Гоева

1
Произведенията ѝ са излагани в галерии, в България, както и в Париж, Атина, Москва, Хамбург, Виена, Прага, Кьолн, Сапоро, Мюнхен
Произведенията ѝ са излагани в галерии, в България, както и в Париж, Атина, Москва, Хамбург, Виена, Прага, Кьолн, Сапоро, Мюнхен Снимка: Галерия Арте

Напусна ни един изключителен творец, различен от всичко, което се създава като изкуство в България. Това заяви пред БТА Гергана Борисова от галерия "Арте" по повод кончината вчера на голямата българска художничка Нуша Гоева (1959-2021).

Именно в "Арте" през 2014 г. е нейната последна голяма самостоятелна изложба. След това Нуша Гоева има само участия в общи художествени проекти, предава БНР.

Поради заболяване, в последните години няма възможност да рисува. Поклонението пред Нуша Гоева ще бъде в тесен семеен кръг. Такава е била волята на самата художничка.

Тя е родена в София, в артистичната фамилия Гоеви. Дъщеря е Елза и Владо Гоеви. Завършва Национална художествена академия през 1984 година. Произведенията ѝ са излагани в галерии, в България, както и в Париж, Атина, Москва, Хамбург, Виена, Прага, Кьолн, Сапоро, Мюнхен. Сравняват стила ѝ с този на Лика Янко, а критиката я определя за нейна наследничка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари