Напрежението между САЩ и Русия расте!

0
Заявлението, че Москва е свързана с хакерските атаки, е чиста проба измислица, категорични са от Руската Дума
Заявлението, че Москва е свързана с хакерските атаки, е чиста проба измислица, категорични са от Руската Дума

Председателят на комисията на руската Дума по международните въпроси Леонид Слуцкий смята за клевета заявленията на САЩ за връзката на Русия с хакерските нападения над американските политически партии, предаде РИА Новости, цитиран от БЛИЦ.

„Виждаме, че не е останала значима ситуация, съдържаща негативи, в която Русия да не бъде обвинена. Ние виждаме, че подобни неща са чиста проба клевета, измислица и инструмент за изкривяване на образа на Русия по света“, заяви Слуцкий.

Според него, каквото и да се случи „във всичко в последно време обвиняват Русия“. „Русия е свалила малайзийския „Боинг“, Русия е нападнала хуманитарния конвой в Сирия, Русия води хакерски атаки срещу политическите партии в САЩ. Всичко е, за да се създаде в обществото на САЩ и в световното информационно пространство образ на Русия като страна, противостояща на САЩ и на целия световен ред. Такава държава е САЩ, която се опитва да изгради еднополюсен свят, където единственият полюс на влияние да бъде тази страна, която „има право“ да се меси в конституционния строй на другите държави, да изтрива от лицето на земята цели режими“, подчерта депутатът.

Според него е необходимо да се усили собствената пропаганда и контрапропаганда на Русия.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари