Наплив за изследване на антитела в Русе

1
Междувременно започва да се обмисля вариант за издаване на зелен сертификат и за високи нива на антитела на хора, които са преболедували COVID-19, но не са регистрирани в системата
Междувременно започва да се обмисля вариант за издаване на зелен сертификат и за високи нива на антитела на хора, които са преболедували COVID-19, но не са регистрирани в системата Видео: КИС 13

Над 100 искания за изследване на антитела срещу COVID-19 приемат все ден в една от лабораториите в Русе

Преди това интересът е бил в пъти по-слаб, но след като започна да се обсъжда идеята резултатът да се признава за издаване на "зелен сертификат", желаещите да си направят подобно изследване рязко са се увеличили.

Нараства интересът и към антигенните тестове след въвеждането на изискването за "зелен сертификат", обясни за Новините на телевизия КИС 13 управителят на лабораторията д-р Розина Мирчева.

Междувременно започва да се обмисля вариант за издаване на зелен сертификат и за високи нива на антитела на хора, които са преболедували COVID-19, но не са регистрирани в системата.

Д-р Мирчева коментира и идеята да се направи изследване на населението за Т-клетъчен имунитет.

По последни данни в Русенска област са направени над 79 000 имунизации, като повторна доза са получили близо 41 000 души.

Вижте повече подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари