Намалиха леглата за лечение на пациенти с коронавирус в Русенско

1
До сега те бяха 388, от които 66 интензивни
До сега те бяха 388, от които 66 интензивни Снимка: БГНЕС

Леглата за лечение на пациенти с ковид-инфекция в Русенско бяха намалени с десет.

Това стана ясно от проведен разговор между областния управител и и.д. директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева.

До сега те бяха 388, от които 66 интензивни. Промяна е направена в капацитета на Университетска болница „Медика-Русе“. Там леглата за лечение за пациенти, страдащи от Ковид-19, бяха 92. Половината от тях или 46 бяха реанимационни. От днес реанимационните биват намалени с 9% и стават 42. По-малко ще бъдат и леглата за пациенти, които нямат нужда от интензивно лечение. От 46 те стават 40 в лечебното заведение. Въпреки това УМБАЛ „Медика-Русе“ остава болницата с най-голям реанимационен капацитет за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона и водещ в страната. Без промяна остава ситуацията в останалите лечебни заведения.

Най-много легла за умерено тежки случаи, т.е. за хора, които все още нямат нужда от преминаване на командно дишане, има в Университетска болница „Канев“ – 161. Реанимационните легла за пациенти с коронавирусна инфекция в най-голямото лечебно заведение в региона остават 24, като четири от тях са предназначени за деца.

Болницата в Бяла „Юлия Вревска“ разполага с 40 легла.

В Тубдиспансера в Русе леглата са 45, а в отделна сграда на Комплексния онкологичен център местата за настаняване на болни от Ковид-19 са 30.  

Така на практика се оказва, че общият брой на леглата за лечение на пациенти с коронавирус в Русенско са 378, от които 62 са интензивните. Целта на намаляването на леглата е да се гарантира своевременно лечение на пациенти с други заболявания, тъй като през последните седмици се наблюдава спад в броя на заболелите. По последни данни заболеваемостта на двуседмична база е 911 души на 100 000 население. Въпреки това лечебните заведения в региона са в готовност във всеки един момент да увеличат отново броя на леглата за хора, заболели от коронавирусна инфекция. По-късно през деня очаквайте по-подробно справка относно разпространението на заболяването в региона. Справка в Единния информационен портал сочи, че новите случаи в областта за изминалото денонощие са 110. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    IVO
    Медика не е Университетска а пълен цирк.....
  • 5
    3
    лекар
    И Канев е порнография. Къде по света има град без обучение на лекари, пък да му кръщават селската лечебница "университетска"? Само далавераджиите от ОПГ ГЕРБ-ДПС с болните им и алчни мозъци могат да изфабрикуват такава хумореска.
  • 2
    2
    Странно съчетание на думи
    Много нелепо звучат поредицата от думи в едно изречение: "университетска болница" и "Медика Русе".
  • 3
    1
    най-добре
    Умъртвяващата болница Медика-Русе не да закрива легла, а цялата да ѝ ударят ключа!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари