Наложителни корекции променят движението по улица "Потсдам"

1
Дефектни зони има по цялото трасе и на всеки 20-30 метра асфалтът е изрязан в големи участъци
Дефектни зони има по цялото трасе и на всеки 20-30 метра асфалтът е изрязан в големи участъци Видео: Русе Медиа

Дефектни зони има по цялото трасе и на всеки 20-30 метра асфалтът е изрязан в големи участъци

Наложителни корекции по трасето на ул. „Потсдам“, който в момента се разширява, се извършват от фирмата-изпълнител. Това се прави, след като при оглед от комисия от общината са били констатирани слягания и деформации по двете ленти в участъка от МОЛ-а до стеснението в края на улицата.

Предприето е било спешно асфалтиране на двете северни ленти, за да се премести по тях трафика на превозните средства. В момента автомобилите преминават оттам, като движението е двупосочно и има създадена временна организация. В южните ленти настилката е била изрязана, за да започне насипването с трошено-каменна фракция.

По информация на Русе Медиа участъците, които следва да бъдат коригирани от изпълнителя, са по цялото трасе и на всеки 20-30 метра асфалтът е изрязан в големи участъци. Хора от бранша, потърсени за мнение, казват, че подобни корекции са били очаквани. Това се случва, когато се бърза, гонят се срокове и най-вече се прави при неподходящи метеорологични условия.

След насипването и трамбоването на дефектните зони, те ще бъдат отново асфалтирани, като по този начин ще бъдат изравнени като нива покритията на настилката в двете посоки на движение. На по-късен етап предстои полагането на още един, последен слой асфалт за цялото трасе, който е износоустойчив. Ремонтните дейности по неотложните пролетни корекции се очаква да приключат в рамките на тази седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари