Наливат над 10 милиона лева в НСИ заради преброяването

0
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Националния статистически институт
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Националния статистически институт Снимка: БГНЕС

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Националния статистически институт за 2020 г., за ресурсно осигуряване изпълнението на Закона за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г.

В рамките на подготовката по преброяването през идната година, Националният статистически институт ще увеличи разходите си за персонал с 6 118 000 лв., за издръжка с 3 182 000 лв., както и капиталовите си разходи с 1 500 000 лв., съобщиха от правителствената пресслужба.

Сред дейностите по преброяването през 2020 г. са създаване на подпомагащ център, подготовка, организация и провеждане на предварителен обход, райониране на територията на страната на преброителни участъци и контролни райони, създаване на областни и общински преброителни комисии, подбор и набиране на преброители и контрольори, провеждане на обучения, както и изпълнение на комуникационната стратегия преброяването.

То е най-мащабното статистическо изследване и се провежда на всеки десет години, а целта е да се осигури надеждна, изчерпателна и достатъчно детайлизирана на териториално ниво информация за броя и структурата на населението по пол, възраст, образование, икономическа активност, професия, икономическа дейност и други демографски, социално-икономически и етнокултурни признаци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари