Най-страховитите места в света

2
Топ 10 на дестинациите, където биха ни настръхнали косите
Топ 10 на дестинациите, където биха ни настръхнали косите Видео: Top Of The Tops

Има много страховити истории за НЛО, скитащи из стари замъци духове, убийства на луксозни круизни кораби, които изострят любопитството и смразяват кръвта.

Някои от прокълнатите места си заслужава да се посетят, не само заради историите за духове, но и заради красивата архитектура и природа, пише каналът "Top Of The Tops" във vbox7. Ето и кои са 10-те най-страховити прокълнати места в света:

Островът на куклите, Мексико

На юг от Мексико Сити, на малък остров, умира момиченце при мистериозни обстоятелства. Пазачът, намерил удавеното дете, открива и кукла, която закача на дърво в близост до мястото, като знак на почит. В продължение на години той не спира да закача кукли, за да успокои духа на момичето. Местните твърдят, че куклите са обладани – отварят очи, движат си главите и шептят. Започнало като невинен жест, днес е една от най-страховитите атракции в Мексико.

Хълмът на кръстовете, Литва

Хората поставят кръстове на това място в Северна Литва още от 14 век по различни причини. През Средновековието е израз на желанието на жителите за независимост. През 1831 г. поставят кръстове в памет на мъртвите бунтовници от селското въстание. По време на Съветската окупация между 1944 и 1991 г., кръстовете са събаряни два пъти от булдозери. След 1991 г., заедно с независимостта на Литва, мястото става свещено за много християни. На хълма има над 200 000 дървени кръста и закачени на тях броеници, които се превръщат в зловещи камбани при всеки повей на вятъра.

Забраненият град, Китай

Туристическата обиколка из Пекин няма да бъде завършена, ако не посетите Забранения град, който е бил императорски дворец, а днес е музей.  Репутацията на мястото е добре известна на всички туристи, търсещи свръхестествени преживявания. За 600 години дворецът е бил арена на множество убийства и екзекуции. Откакто е отворен за посетители, в Забранения град са виждани странни явления, като най-често срещаната история е за жена, облечена в бяло, която ридае и се разхожда наоколо.

Форт Бхангар, Индия

През 1573 г. раджа Бхагван Сингхт построява град-крепост, който включва кралски дворци, храмове, базари и имения. Днес е археологически обект и едно от най-зловещите места за посещение в Индия. Много отдавна свещеник с магически способности се влюбва в дъщерята на владетеля, красивата принцеса Ратнавати. Любовта му е несподелена и решава да направи любовна магия върху нейния парфюм. Ратнавати разбира и хвърля шишенцето с парфюм по него. То се превръща в камък и го убива. Малко преди да издъхне, свещеникът прокълнал принцесата, семейството ѝ и цялото село. От тогава крепостта е осъдена да бъде пуста и обитавана от духове.

Висящите ковчези, Филипини

Племето игорот от планинската част на Северните Филипини има страховита погребална практика. За да бъдат починалите по-близо до небето, ковчезите са заковавани или завързвани за стените на скала. Всеки един от тях е дълъг само метър, защото трупа се поставя в ембрионална поза, за да напуснат света по същия начин, по който са дошли. Преди години диваци от различни племена искали да предприемат лов на глави и да ги приберат вкъщи като трофеи. За щастие, мъртвите били „погребани“ твърдо високо и не могли да ги достигнат.

Вратата към ада, Туркменистан

Гигантското газово поле е разположено в пустинята Каракум и е с размерите на игрище за американски футбол. Кратерът е създаден през 1971 г., когато руска сондажна платформа се удря в масивна подземна пещера с природен газ. В резултат на изпускането на отровни изпарения във въздуха дупката е осветена, за да се предотврати екологична катастрофа. Повече от 40 години по-късно дупката все още гори. 

Обводни канал, Русия

Той е най-дългият канал в Санкт Петербург, с дължина 8 километра и носи зловещото име „Самоубийствен канал“. Започва да се строи в края на 18 век и още тогава започват да се случват странни събития. Строителните работници се оплаквали от силно главоболие, внезапни изблици на насилие и самоубийства. Хората, които оживявали, твърдели, че не знаят защо са скочили във водата и сякаш невидима сила ги е тласнала. Смятали, че силата идва от неспокойните души, които дебнат под водата, а често под повърхността ѝ виждали да се носи жена в бяло.  

Замъкът Бран, Румъния

Впечатляващият замък от 14 в. днес е със страховита репутация, благодарение на Брам Стокър и неговата книга „Дракула“. Това е единственият замък в Трансилвания, който отговаря на описанието от готическия роман. Историята проследява вампира граф Дракула и битката му с ловеца на вампири Ван Хелсинг. Легендата разказва, че в близките села злите духове, наречени „стерегои“, живеели като нормални хора през деня, но през нощта душите им напускали телата и измъчвали местните в съня им.

Катакомбите на Париж, Франция

През пролетта на 1780 г. проливни дъждове наводняват гробището Les Innocents. В резултат на това, хиляди гниещи трупове излизат на повърхността. Започва 12-годишен проект, в който телата от гробищата в Париж се преместват в бившите варовикови кариери. 6 милиона тела са използвани за опаковането на подземните тунели. Днес посетители могат да разгледат подземния лабиринт и да видят подредената изложба от кости.

Пътническия кораб „Queen Mary“, Калифорния

През Втората световна война изпълнява функциите на военен кораб, но от 1936-1967 г. служи като луксозен пътнически кораб. Това е мястото на много убийства – моряк, премазан до смърт от вратата в машинното отделение, деца, които се давят в басейна и много други. През 1967 г. корабът е превърнат в хотел, в който гостите често виждат призраците на починалите пътници и екипаж. Смята се, че машинното отделение е мястото с най-много паранормална активност в целия кораб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари