Най-малко 400 души пострадаха при пожарите в Турция

0
Всички те вече са изписани от болниците, след като им е оказана необходимата медицинска помощ
Всички те вече са изписани от болниците, след като им е оказана необходимата медицинска помощ Снимка: БТА

Най-малко 400 души са пострадали в резултат от горските пожари в Турция.

Всички те вече са изписани от болниците, след като им е оказана необходимата медицинска помощ, предава ТАСС, като се позовава на думите на министъра на здравеопазването на югоизточната ни съседка Фахретин Коджа.

Първият пожар започна в сряда край курортния град Манавгат в провинция Анталия в Южна Турция, според предварителните данни, поради силната жега в региона. След това в четвъртък пожари избухнаха в няколко други провинции, включително курорта Айдън и Муглу. Според турския орган за управление на извънредни ситуации шест души са загинали в резултат на природното бедствие. В момента 88 от 98 горещи точки са локализирани, допълва агенция Фокус.

На 29 юли лидерът на републиката Реджеп Таийп Ердоган заяви, че държавата е мобилизирала всички възможни сили за борба с огнената стихия. По данни на президентската администрация в гасенето на пожарите участват над 1100 единици техника.

Експертите смятат, че една от основните причини за пожарите в горските райони е високата температура и силните ветрове, които допринасят за разпространението на огъня. Властите обаче не изключват вероятността от палеж и саботаж от теориристите на Кюрдската работническа партия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари